Nejlepší tipy, jak na jaře dodat pleti vzpruhu a novou energii

Zimní sezóna dala pleti pěkně zabrat. Obličej je jediná část těla, která zůstává odhalená v jakémkoliv počasí a negativně tak na ní působí vnější vlivy: mráz, vítr, střídání teplot a podobně. Proto si na jaře zaslouží, abychom jí daly dohromady. Co udělat, aby byla pleť zase vláčná, hebká a zářivá? A to i v dnešních dnech, kdy se na ní mohou projevit starosti a únava ze současné situace i vlivy dlouhého pobytu doma. 

Začněte s vnitřní očistou

Slovo detox se na jaře skloňuje všemi pády. Má své příznivce i odpůrce, avšak velmi jemným „vnitřním úklidem“ neuděláte nikdy chybu. Do svého jídelníčku přidejte čerstvé sezónní zelené potraviny a rostliny, jako například mladé lístky pampelišek, ze kterých si můžete udělat salát nebo zkuste špenát z kopřiv a čistící kopřivový čaj. Vnitřní detox se na pleti sice projeví, ale až za nějakou dobu, proto je dobré využít detoxikační masky, které mají okamžitý viditelný efekt. Skvělá je například speciální bublinková maska 7th Heaven se směsí aktivního uhlí, badyánu a kyslíku, která začne na vzduchu pěnit. Díky pěně směs prostoupí hluboko do pórů a z pleti odstraní toxiny, nečistoty i přebytečný kožní maz. Nebo vyzkoušejte detoxikační hydrogelovou masku z prémiové řady 7th Heaven Renew You, která minimalizuje póry a pomáhá potlačit známky stárnutí. Pro zlepšení výsledku ji lze používat jako kúra denně. 

Nezapomínejte na exfoliaci

Ani sebelepší kosmetické přípravky nebudou fungovat, pokud je pleť zhrublá a jsou na ní suchá místa. Odumřelých buněk pleť dokonale zbaví slupovací masky, které jsou šetrnější než klasický peeling a navíc pleť zároveň vyživí. 

Cvičte jógu

Říkáte si, jaký má vliv cvičení jógy na pleť? Velký! Jóga totiž není skvělá jen pro kondici a pružné tělo, ale výborně působí i na to, jak vypadáme. Tím, že při józe a cíleně a hluboce dýcháme, dochází k většímu okysličení těla i pokožky. Obrácené pozice hlavou dolů, jako například pozice  střechy, obličej i hlavu výborně prokrví a tím pádem i vyživí a rozjasní pleť. Takže už po pár lekcích budete vypadat svěžeji a působit mladším dojmem. Jógu můžete v pohodě cvičit i z domova. Na internetu je k dispozici mnoho sestav pro začátečníky či pokročilé.  Jógová studia nabízí v současné době i živé přenosy, on-line lekce pro své klienty. Tak si doma najděte 20 min.  času mezi učením dětí či vařením i pro sebe a protáhněte a prokrvte vaše tělo 

Pořádně hydratujte

Voda je alfou a omegou krásné pleti. Pokud kůže není hydratovaná, objeví se na ní vrásky už v mladém věku, bude zašedlá a působit unaveně. Proto je velmi důležitý pravidelný pitný režim, díky kterému se pleť „vypne“ zevnitř. Na jaře je skvělou pitnou kůrou tekutý chlorofyl – čistí pleť a rozjasňuje ji. Pro hydrataci pleti je důležitá také péče. Zkuste pod krém používat hydratační sérum a jednou týdně i jednorázovou hydratační masku. O rychlou hydrataci pleti se postará zlatá maska 7th Heaven Renew You 24K, která díky svému obohacení o aminokyseliny zajistí okamžitou dokonalou regeneraci pleti. Aminokyseliny spolu s dalšími ingrediencemi, jakými jsou pravé 24-karátové zlato a badyán, pleť hydratují i omlazují. Maska obnovuje a udržuje přirozenou funkci pleti, pomáhá předcházet vzniku povislé pokožky. I tuto masku lze použít jako týdenní intenzivní kúru. 

Vsaďte na superfood

Superpotraviny jsou velkým hitem nejen v gastronomii a zdravé výživě, ale i v kosmetice. Řadí se mezi ně například borůvky, chia semínka, ořechy, mladý ječmen, konopná semínka, řasy, nebo exotické ovoce jako avokádo a granátové jablko. Zařaďte je do svého jídelníčku a nechte jejich účinky působit blahodárně i na pleť v podobě jednorázových masek 7th Heaven Superfood. Řada nabízí hned 4 masky – avokádovou, borůvkovou, jílovou masku s chia semínky a matchou či masku s olejem ze semínek Cannabis Sativy pro problematickou pleť. 

Masky 7th Heaven vám mohou kromě skvělé péče o vaši pleť i zpříjemnit a osvěžit každodenní rituály dlouhého pobytu doma a koloběhu obstarávání rodiny. 

Nakoupit si je můžete z pohodlí domova třeba na www.pre-wo.cz/7th-Heaven

Kategorie: