Dopřejte si produkty bez lepku a laktózy

Obchodní řetězec Albert pokračuje v prodeji produktů značky FreeFrom, které byly dříve k dostání v prodejnách SPAR. Široká nabídka produktů bez lepku a laktózy je v hypermarketech Albert určena především zákazníkům s potravinovou intolerancí a také všem, kteří by rádi omezili lepek ve své stravě.

 

„Chceme pomáhat lidem s potravinovou intolerancí a zároveň zachovat to nejlepší z nabídky bývalých prodejen Spar. Z tohoto důvodu jsme pro naše zákazníky pod značkou Albert FreeFrom připravili výrobky bez lepku a bez laktózy,“ říká Dagmar Krausová, tisková mluvčí obchodního řetězce Albert a dodává: „Bezlepkové produkty jsme vybírali se Sdružením celiaků ČR tak, aby splňovaly nejvyšší kvalitu.“

 

V sortimentu FreeFrom najdou zákazníci rozsáhlou nabídku směsí na pečení, těstoviny, snídaňové cereálie, slané i sladké pečivo či sušenky. Zákazníci s intolerancí laktózy určitě ocení i pestrou nabídku jogurtů, mléka, másla, zakysané smetany nebo šlehačky. Výrobky označené modrým logem Albert FreeFrom obsahují podrobné informace včetně kalorií. Více informací o produktech Albert FreeFrom je pak k dispozici na stránkách www.albert.cz/nase-znacky/freefrom, kde jsou také recepty od Dity Pecháčkové, autorky kuchařek a šéfredaktorky magazínu Albert v kuchyni.

 

Abychom vás už nyní navnadili na pochoutky bez lepku a laktózy, přinášíme recept na těstovinový salát s lilkovou zálivkou, k jehož přípravě budete potřebovat následující ingredience:

 

350 g sušených bezvaječných těstovin z kukuřičné mouky, bez vajec a lepku značky Albert FreeFrom
2 malé, podélně rozpůlené lilky
olivový olej, sůl a pepř
100 g nakrájených cherry rajčátek, zbavených semínek
10 nasekaných lístků bazalky
100 g nakrájené mozzarelly na kostičky
50 g strouhaného parmazánu

 

Těstoviny uvařte podle návodu. Předehřejte troubu na 180 °C. Lilky rozložte na plech řezem nahoru, osolte a zastříkněte olejem. Pečte zhruba 30 minut. Vydlabejte měkké vnitřky, rozmixujte je a ochuťte solí a pepřem. V míse smíchejte rajčátka, bazalku a mozzarellu, osolte, opepřete a přidejte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte uvařené, scezené těstoviny. Zalijte je lilkovou omáčkou a promíchejte. Posypte parmazánem a zakápněte olejem.

 

Kategorie: