Šperky udělají vaše léto ještě jasnější

Léto je tady a s ním i čas dovolených. Sluníčko nám dodává pocit bezstarostnosti a opálená pokožka má skvělý vliv na naše sebevědomí. Móda hýří barvami a letními motivy. Z neforemných svetrů, bund a kabátů konečně můžeme oblékat lehké šaty, barevná trička a sukně. Pro léto se ale skvěle hodí i šperky. Jaké šperky ale na léto vybírat?

Renomovaná česká zlatnická firma JK Jitka Kudláčková připravila na léto široký výběr šperků, které skvěle doplní jakýkoliv letní outfit. „Jedna z našich kolekcí se jmenuje Květiny. A co se lépe hodí k létu než právě květiny. Hýří barvami a tvary, voní a jsou půvabné. Květiny ženu vždy potěší, navíc květiny v podobě šperku nikdy nezvadnou a mohou vás provázet navždy,“ říká Jitka Kudláčková. Kolekce obsahuje širokou nabídku takových „trvalých“ květin od přívěsků a náušnic až po prstýnky a náhrdelníky. Kolekce je živá, barevná a hravá. Její motivy zajisté potěší každou ženu, bez ohledu na věk. Záplava drobných zlatých kvítků je oživena pestrými barvami přírodních kamenů jako jsou tanzanity, smaragdy, topazy či periodity. Ve vybraných špercích jsou použity také vzácné tahitské perly, rubíny, smaragdy nebo diamanty. Celá kolekce je něžná, ale výrazná a rozzáří tak krásu každé ženy. 

Designéři ve společnosti JK Jitka Kudláčková rádi vytváří kolekce, které mají kromě estetické stránky také nějaký hlubší podtext. Vytvořili tak kolekci nazvanou Motýli, která si dává za cíl pomoci obnovit populaci motýlů v České republice. Motýli patří k nejohroženějším klenotům české přírody. Z původních 161 druhů vyhynulo v posledních sto letech celých 11 procent. Na základě této zprávy se designérka Jitka Kudláčková rozhodla vytvořit speciální kolekci Motýli a část výtěžku z ní věnovat společnosti Česká krajina na záchranu ohrožených druhů. Kolekce je velmi oblíbená a tak se již několik let úspěšně rozrůstá. „Společně se nám již podařilo proměnit zpustlé vojenské prostory v Milovicích v rozsáhlou louku plnou vzácných kvetoucích bylin. Navrátili se sem divocí koně a už tu dnes žije skoro polovina druhů českých denních motýlů,“ říká Jitka Kudláčková a dodává: „Když vidíme letět motýla, jako bychom sledovali živé umělecké dílo. My jsme podobný efekt vykouzlili barevnými kameny a perletí, která věrně připomíná křehká motýlí křídla.“ V kolekci najdete jednoduché a jemné soupravy až po náročné šperky. Každý ze šperků byl ručně vyroben v dílně JK Jitka Kudláčková. Šperky jsou rozmanité přesně tak, jak rozmanitá jsou i křídla motýlů. 



 

 

Kategorie: