Máte za sebou již stovky romantických večeří, ale byla jste to vždycky vy, kdo podával jídlo na stůl? Je čas na malou/velkou změnu! Podle nové Kuchařky pro mého muže zvládne váš partner připravit menu pro dva, jídlo pro děti i party pro kamarády. Stránku vytrhněte a servírujte muži – nic jiného už dělat nemusíte.
ČERSTVÝ PSTRUH NA GRILU
Na 4 půvabné porce budeš potřebovat:
4 středně velké čerstvé pstruhy,
zbavené vnitřností
4 větvičky čerstvého rozmarýnu
1 citron
extra panenský olivový olej
sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava:
Ze všeho nejdříve si rozžhav gril. Do toho ti nehodlám mluvit, ani zdaleka tomu nerozumím tak dobře jako ty. Zatímco se gril žhaví, omyj ryby pod studenou vodou, i uvnitř bříška, a následně je otři papírovou utěrkou dosucha. Také citron omyj a osuš a ostrým nožem ho nakrájej na půl - centimetrová kolečka. V této chvíli už můžeš vzít do ruky prvního ze šupinatců a vložit mu do bříška větvičku rozmarýnu a dvě citronová kolečka. Ještě ho zlehka osol a opepři a přidej pár kapek olivového oleje. Takto naditého pstruha prozatím odlož stranou a totéž proveď také s ostatními rybami. Jakmile jsou všichni pstruzi připravení, spěchej s nimi k rozžhavenému grilu. Jelikož je pstruh, podobně jako většina ryb, poměrně křehký, vyžaduje mírně odlišný přístup než kus masa. Proto s ním při grilování nakládej ohleduplně a něžně a nevystavuj ho zbytečně velkému žáru. Ryby griluj přibližně 5 až 10 minut a poté je opatrně otoč. Po dalších pěti minutách by měli být pstruzi hotoví – pro jistotu jednomu z nich nakoukni do bříška, je-li tam maso čistě bílé a snadno se rozděluje na jednotlivé kousky. Úspěšně ogrilované pstruhy podávej s dobrým chlebem a salátem z čerstvé zeleniny.
ŠPAGETY S PESTEM ZE SUšENÝCH RAJČAT