Tři Gracie

Tři Grácie se vrací. A vedle vína sázejí i na gastronomii.

 

Legendární pražská vinárna Tři Grácie se vrací na scénu. Komorní podnik otevřený v polovině šedesátých let býval vyhlášeným místem, kam na dobré víno z valtických vinných sklepů chodila celá řada hereckých osobností. Nyní se po zdařilé rekonstrukci mění na restauraci, která vedle skvělých vín sází na poctivou českou gastronomii.

 

Prvním pilířem nově otevřeného podniku je bezesporu atmosféra. Perfektní umístění na Novotného lávce s krásným výhledem na Vltavu bude lákat především cizince, ale pečlivě rekonstruovaný interiér ozdobený úchvatnými romantickými záběry pražské metropole určitě zláká i domácí hosty. Stejně jako bohatá kulinární nabídka.

 

A jaké jsou hlavní klenoty zdejší kuchyně? Na malý hlad poslouží variace předkrmů v podobě tapas, sušená masa a klobásy, domácí tatarák ochucený balsamikem a olivovým olejem, jemná paštika z kuřecích jater či svěží tatarák z marinovaného lososa podávaný s avokádem. Potěší rostbíf z vyzrálého hovězího s domácí tatarkou i salát s pečenými krevetami, grepem a limetou. 

Z hlavních chodů boduje jelení guláš na červeném víně s jalovcem, a také klasika v podobě parádního pečeného vepřového kolena. Nechybí ani steak s pepřovou omáčkou či lahodné baby kuřátko s bramborovou kaší. Mezi největší hity šéfkuchaře Lukáše Pajora ovšem patří kachna přetavená do podoby burgeru, kde trhané kachní maso doprovází pěna z červeného zelí a pak vynikající pražma s grilovanou zeleninou. Ale pozor! V každém případě si nechte místo na famózní domácí větrník s jahodami, karamelem a smetanou. Ten nemá široko daleko konkurenci. 

A protože Tři Grácie jsou historickou vinárnou, také vinná karta nabízí celou řadu příjemných zážitků v podobě vín z Chateau Valtice. Pro milovníky extravagance je nachystán sekt Grandioso Gold, ve kterém plavou plátky dvaceti čtyř karátového zlata. V nabídce je unikátní oranžové víno připravené v hliněných amforách zvaných kvevri či dokonalé červené cuvée inspirované stylem velkých vín z Bordeaux a nazvané Velká Morava. 

Provozovatelem podniku Tři Grácie je společnost Vyšehrad 2000 Group, která provozuje kavárnu a restauraci v Obecním domě, Malostranskou besedu a restauraci v golfovém areálu Botanica.

 

www.trigracie.cz 

Kategorie: