Inovativní způsob přípravy kávy Cold Brew v jarní nabídce kaváren Starbucks

Servírování studené kávy se v poslední době stalo nesmírně populárním. Milovníci tzv. cold brew si cení obzvlášť plné chuti, které je docíleno speciálním procesem přípravy. Vyzkoušíte to také? Stačí navštívit Starbucks, který cold brew uvádí jako jednu ze svých jarních novinek.

Přejděte na studené občerstvení!

Tato novinka změní vaše vnímání kávy – nepotřebujete totiž horkou vodu, abyste si ji udělali. Cold brew, čili káva připravená za studena, získává po celém světě na oblibě díky svým osvěžujícím vlastnostem. První, kdo vyvinul tento způsob přípravy kávy, byli Japonci. Díky speciálnímu mnohahodinovému procesu macerování neboli louhování za studena se jim podařilo získat z kávových zrn nebývalou hloubku chuti. 

„Díky pomalému louhování dosáhneme úplně jiné chuti, než když kávu spaříme horkou vodu. Cold brew v sobě nemá tolik intenzivní hořkosti jako káva připravená standardním způsobem a výsledný nápoj má nižší aciditu aniž by tratili chuťové vlastnosti. Je přirozeně sladší
a jemnější,“ vysvětluje Starbucks Coffee Master Kamila Krejčiříková. „Je dobré si pamatovat, že tato káva má nízkou aciditu, což je příznivější pro žaludek, ale současně uvolňuje více kofeinu, což z ní činí skvělý energizující nápoj.“ Cold brew lze snadno připravit doma, ale zabere to hodně času. Výsledky se navíc mohou lišit v závislosti na způsobu filtrace, délce louhování a druhu použité kávy.  

Starbucks si je dobře vědom toho, že ne každá kávová směs je vhodná na přípravu Cold brew, a tak jako vůbec první značka vytvořil směs speciálně pro tuto přípravu. Kombinace zrn z Latinské Ameriky a Afriky ve směsi Starbucks Cold Brew Blend dodává nápoji čokoládovou chuť s citrusovým tónem, která se díky mnoha hodinám louhování plně rozvine.    

Jak si můžete připravit cold brew u sebe doma?

Krok 1: Nasypte nahrubo umletá zrna kávy do nádoby a přidejte vodu o pokojové teplotě  (doporučujeme kombinaci latinskoamerických káv s africkými nebo jen africké kávy samotné).

Krok 2: Zamíchejte a nechte asi 20 hodin louhovat.

Krok 3: Slijte přes kávový filtr.

Krok 4: Nařeďte kávovou tresť studenou vodou.

Hotový nápoj je nejlepší servírovat na kostkách ledu. Starbucks Cold Brew Blend chutná skvěle také s mlékem nebo s vaším oblíbeným sirupem Starbucks. Bon Appétit!

Každý, koho zajímají nové chuťové zážitky, je zván do Starbucks k vyzkoušení Starbucks Cold Brew Blend již od března. 

Kategorie: